Uitleg Engels Mediumschap


Medium Mirjam Leféber is geschoold in Engeland aan het Arthur Findlay College en draagt Engels mediumschap via stichting Inguz al sinds 1999 uit in Nederland. Dit is met name de laatste jaren verder vervolmaakt, via samenwerken met andere mediums die op eenzelfde wijze zijn geschoold waardoor een hechte band met hen is ontstaan.

De Engelse vorm van mediumschap is erg zuiver omdat er geen gebruik wordt gemaakt van hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld foto’s of voorwerpen om contact te maken met overledenen. In plaats daarvan gebruiken deze mediums hun eigen bewustzijn om informatie door te geven vanuit de geest aan onze wereld. Zij ontvangen namelijk via hun innerlijke zintuigen zoals helderziendheid, helderhorendheid en heldervoelendheid indrukken van onze overleden dierbaren en zij beschrijven direct wat ze via deze zintuigen waarnemen. Er vindt dus een tijdelijke verbintenis plaats tussen het bewustzijn van het medium en dat van een overleden persoon.
Op deze manier kunnen mediums via juiste informatie bewijzen geven dat ons leven na de stoffelijke dood niet ophoudt en dat contact tussen deze twee werelden mogelijk is. Van de mensen in de zaal wordt verwacht dat zij zo min mogelijk informatie geven aan de mediums door alleen ja of nee te zeggen, om aan te geven of de ontvangen waarnemingen juist zijn.

Soms moet iemand de gegeven informatie checken bij familieleden en als later blijkt dat dit juist is, dan is dit helemaal een bewijs dat de informatie uit de geestenwereld afkomstig is. Sceptici kunnen dan namelijk niet beweren dat de mediums de informatie via telepathie uit het bewustzijn van de ontvanger in de zaal hebben gehaald, omdat deze helemaal niet op de hoogte was van de gegeven bewijzen.

Het bijwonen van een demonstratie volgens de Engelse normen is een unieke gebeurtenis die je beslist moet hebben meegemaakt. Als jezelf ooit een dergelijke boodschap uit de geestenwereld hebt ontvangen verandert dit vaak je kijk op leven en dood en dan groeit bij velen een nieuw besef van spiritualiteit.