inguz-kaars-doezel.jpgHet licht op Inguz


Op deze pagina staan een aantal Inguz-avonden beschreven met een speciaal 'tintje'.Schilderijen José Medrado
joyce-en-medrado.jpg
Ook hadden wij opnieuw een bijzonder medium te gast in 't Brakenkerkje in Obdam. Het Braziliaanse Trance Schilder Medium José Medrado was in Nederland en heeft een unieke demonstratie gegeven van zijn mediumschap.

Hij heeft de gave om in Trance fantastische schilderijen te maken van Grote Meesters zoals: Rembrandt, Vincent van Gogh, Monet, Gauguin, Picasso en vele anderen. Het kost hem slechts enkele minuten om het schilderij te maken, zonder penselen maar met zijn vingers en kleine doekjes.

De veiling van de schilderijen die hij op deze avond gemaakt heeft vond aan het eind van de avond plaats. De opbrengst gaat naar een kindertehuis in Brazilie.

Een unieke gelegenheid om deze vorm van mediumschap mee te maken. Wij hebben zeker een onvergetelijke avond gehad. Enkelen gingen met een prachtig schilderij naar huis!

José Medrado's uitzonderlijke vorm van mediumschap laat je ook weer zien dat er geen beperkingen hoeven te zijn in het mediumschap.  Tijdens de avond was zijn trancewerk via een projectiescherm volgen.

medrado_monet.jpg

medrado-rembrandt.jpgvan_gogh_door_medrado.jpgmedrado-schilderij.jpg

Truus Knijn voor TV gefilmd op een openbare avond bij Inguz.
Deze had een bijzonder karakter vanwege het feit dat zij werd gevolgd door de tv-ploeg van de NCRV televisie.

truus6-9-05-014.jpg
In september heeft de NCRV televisie opnamen gemaakt bij Inguz. Truus Knijn heeft deze avond verzorgd. Enkele maanden geleden was Truus al in het programma "Man Bijt Hond" te zien toen ze de fam. Veerkamp bezocht. Er werd zo enthousiast gereageerd bij de NCRV en zij besloten daarop een nieuw item te maken over haar. Een deel van deze documentaire omvat de mediamieke werkzaamheden van Truus. Deze werden bij Inguz opgenomen.
Inguz sluit seizoen af met een bijzondere avondtafel1.jpg


Deze foto is voor aanvang van de avond gemaakt en het vreemde opmerkelijke kaarslicht constateerden wij pas later. Op alle andere foto's is dit niet te zien. In eerste instantie denk je aan het glas wat om de kaarsen staat, echter niet alle kaarsen staan tussen glas en de foto is niet onscherp.

Op de foto hieronder is de ronde cirkel op het gordijn door mij ook niet te verklaren. Geen van de overige foto's heeft dit verschijnsel.

zaal_voor_aanvang_uitsnede_21.jpg


Het verhaal van deze avond


De aanwezigen in de zaal hebben kunnen constateren dat dit geen 'normale' avond was. Zeker na de pauze waren er diverse gebeurtenissen, die zeer opmerkelijk waren. Mirjam kreeg heel verwarrende informatie door elkaar "van boven" en zelfs ik kon er niet aan ontkomen om een boodschap te krijgen. Later twijfelde ik toch nog even of dit allemaal wel juist was (was het nu Fons of toch zijn broer Louis die op het seminarie had gezeten?) Navraag bij mijn moeder was overtuigend......het was Fons.

Wat enkele aanwezige cursisten al zagen gebeuren .........? Er zat een trance aan te komen. Ik had dit, ondanks dat zij dit al vaker in besloten bijeenkomsten heeft gedaan en ik haar nota bene als geen ander ken, nog nooit gezien. Aanvankelijk vocht ze er behoorlijk tegen en dat liet ze ook duidelijk blijken. Ze had ook heel veel voorbereiding voor deze avond gedaan, zoals het maken van vele vakantiegroeten met zand, schelpen en kaarsjes, voor alle aanwezigen. Nu liep het toch plotseling heel anders en uiteindelijk gaf ze er toch maar aan toe, ondanks dat het al tegen het einde van de avond liep. Afin een trance, en ik ging er maar eens voor staan (achter in de zaal natuurlijk) om het eens goed te kunnen zien wat er nu eigenlijk zou gebeuren. Buiten de zaal waren een aantal jongelui in mijn optiek luidruchtig en hoogst irritant aanwezig met muziek, brommers en geschreeuw naar elkaar. Mirjam ging zitten en na wat muziek geluisterd te hebben kon ze na een begroeting door Tini beginnen. Gek genoeg, toen de muziek was gestopt, waren de jongelui met de laatste toon ook verdwenen!! Verbaasd heb ik geluisterd naar iemand die met 100% andere bewoordingen sprak dan mijn eigen vrouw. Heel vreemde gewaarwording, mag ik wel zeggen. Aan het einde van de avond heeft ze de aanwezigen in de gelegenheid gesteld om hier vragen over te stellen en daar antwoord op gegeven. Nadien was ze erg boos over het verloop van de avond en had goed de pest erin! Ik gooide er schijnbaar nog wat kolen bovenop aangezien ik zoiets zei van "ik spreek je straks nog wel", wat ik ook heb gedaan toen we al thuis waren.

Ik vertelde haar toen pas dat ik een soort van gouden krans of gloed om haar heen had gezien en om de vrouw, die vanuit de zaal gezien, links van haar zat. Ik heb een paar keer geknipperd met mijn ogen, omdat ik het niet wou of kon geloven, maar het kwam toch steeds terug. Heel bijzonder!

RonMarijke Dekker mailde ons de door Mirjam uitgesproken tekst.


Openbare avond Mirjam met trance.

Goedenavond, ik weet dat dit een vreemde aangelegenheid is om tijdens een openbare avond zo te mogen spreken. Inguz is voor ons een plek waar wij weten dat wij terecht kunnen. Wij vinden het nodig om zo te communiceren. Voor Mirjam een grote stap om een andere manier van werken de mogelijkheid te geven, het is goed van haar dat ze hier voor gekozen heeft.
Ik ben Kobus, ik ben hier al een geruime tijd zo tussen de 20 en 30 jaar ben ik hier. Ik ben geen bekende van iemand die hier aanwezig is. De wereld was voor mij onbekend toen ik de aarde verliet, ik wist niet wat ik er van kon verwachten, ik was moeilijk te overtuigen. Het is belangrijk dat er op een goede manier mee wordt omgegaan, dit is voor ons een goede manier. De trance is in een beginstadium, het gevoel, begrip, de mensen om je heen, het moet allemaal de juiste zijn.
Toen ik de aarde verliet, was dit heel onverwachts, ik nam het leven niet zo nauw, obstakels ging ik niet uit de weg. Ik nam het leven niet zo serieus. Nou dat heb ik geweten, ik moest mijn les onder ogen zien, ik wil jullie hier niet mee belasten.
Alles wat wij in ons leven doen daar hebben wij verantwoording voor af te dragen, dan is het een gesneden koek, en ontdek je de nieuwe mens. Deze manier van communiceren wordt ons nu mogelijk gemaakt, ik neem niet over, ik inspireer en dat is ook de opzet van deze avonden. Deze wereld is te groot om in een paar minuten te vertellen.
Ik vond het fijn om even te laten zien wie ik was, met al mijn onzekerheden, mijn hakkelen met woorden, zo vaak niet begrepen. Ik ben nu veranderd in een rustig persoon. Ik heb geleerd te accepteren, geleerd wat ik hier mocht doen, nu kan ik helpen, ik kan mensen begeleiden met hun misstappen in het leven. Ik ben dankbaar.
Er zijn al zoveel boeken over geschreven, er wordt al zoveel bekend gemaakt aan het publiek.
Haal uw eigen waarheid naar voren, leef volgens uw eigen gevoel. Op aarde was ik een simpel persoon, ik ben nu een waardevol persoon. Er zijn zoveel mensen de weg kwijt, zovelen die niet weten wat er allemaal gebeurt.
Ik dank u, dat ik dit heb mogen vertellen, ik wens u op uw reis hier veel geluk en liefde.
Blijf in uwzelf geloven, haal uit hel leven wat je eruit kunt halen, neem aan wat andere mensen je meegeven.
Dank u wel, ik laat het hierbij.


Mevrouw--  Ik ben de laatste anders wordt het te laat. Ik kon op aarde niet lopen, ik zat in een rolstoel werd altijd geduwd. Ik ben niet oud geworden, ik ben blij dat we hier iets mogen vertellen. Ik ben continue geholpen ik had altijd mensen om mij heen, mensen die mij verzorgden. Voor mij was het niet meer mogelijk om te spreken, zelf te eten, zelf te drinken.
Je staat er niet bij stil, dat zo'n ziekte mij moest overkomen. Waarom ik, waarom was dit mijn lot, deze shit. Het is niet te vertellen waarom, het is je les. Ik vind het belangrijk om aan te geven dat het mijn les was, het werd mij duidelijk toen ik uit mijn rolstoel mocht stappen.
In de andere wereld kon ik weer lopen, ik ontmoette mensen, mensen konden weer op mij steunen, nu kon ik het leven weer oppakken, het was een geweldige ervaring, wat is er hierna, hoe zou het hier zijn, het is fantastisch het is geweldig.
Ik had een moeizaam leven, maar onthoud het is een les, probeer datgene wat je moet meemaken te relativeren, te accepteren, waarom het u juist wordt gegeven.
Thuiskomen in mijn eigen huis kon ik aan het onderzoek beginnen, mijn ontdekkingsreis ging van start, er zijn hier allemaal warme mensen om mij heen. Niemand gaat dolen, velen zijn de weg kwijt, leren accepteren is belangrijk, het is logisch als hier zoveel is, terwijl je alles kwijt bent, dat mensen die plotseling overlijden terug naar aarde gaan op zoek naar iets wat er niet is, wij helpen, ieder mens goed of slecht. Iedereen wordt hier geholpen, leren te accepteren dat het werkelijke leven pas begint, dan volgt iets wat ik niet kan vertellen, het leven na dit leven. Toen ik in de rolstoel zat kon ik dit niet voor mogelijk houden, alles wat we doen heeft een rede.
Ik wens u allen een rijk, liefdevol en gezegend leven, dank je wel.Louise stuurde ons onderstaande mail n.a.v. deze avond:

Hallo Mirjam,

Gisteren was ik bij je aan de deur om mijn aanmeldingsformulieren af te geven. Je vertelde toen over het nieuws dat op de website staat.
Ik heb het gelezen en de foto's gezien en ik ben helemaal onder de indruk! Wat bijzonder allemaal.......! Het is inderdaad niet 'gewoon' te verklaren. Ik had je al verteld dat ik zelf een prachtige violet/paarse 'bol' rond jouw hoofd zag, die dan wegzweefde, daarna kwam er meteen weer een nieuwe krans om je hoofd en die dreef dan ook weer weg. Dit bleef een hele tijd doorgaan, het was een heel mooi gezicht. Hebben méér mensen iets meegemaakt op deze avond? Daar ben ik wel benieuwd naar.

Hartelijke groeten van Louise.